Over vliegen

Dit artikel behandelt in vogelvlucht het vliegen bestrijding overlast probleem.

Vliegenoverlast, een zeer vervelend probleem.

Een vrouwtjesvlieg produceert dagelijks 400 eitjes terwijl de levenscyclus van eitje tot volwassen-vlieg minder dan 13 dagen is. In 12 uur tijd ontwikkelen de eitjes zich tot larven, de maden, die tot 13 mm groot worden. De maden vormen zich in 5 tot 6 dagen tot vliegen. Bij warm weer zijn de vliegen in 4 tot 5 dagen volwassen. Bij koud weer kan dit wel 4 weken duren. De levenscyclus van de huisvlieg bedraagt in de zomer ongeveer 2 tot 3 weken van ei tot aan volwassen.

Het leven van een vlieg

Een vrouwtjesvlieg produceert dagelijks wel 400 eitjes terwijl de levenscyclus van eitje tot vlieg minder dan 12-13 dagen is. In 12 uur tijd ontwikkelen de eitjes zich tot larven, de maden, die tot 13 mm groot worden. De maden ontwikkelen zich in 5 tot 6 dagen tot vliegen. Bij warm weer zijn de vliegen in 4 tot 5 dagen volwassen. Bij koud weer kan dit wel 4 weken duren. De levenscyclus van de huisvlieg bedraagt in de zomer ongeveer 2 tot 3 weken van ei tot aan volwassen. In koelere omstandigheden is de cyclus enkele weken langer. Er kunnen wel 10 tot 12 vliegengeneraties ontstaan in de zomer. Onder ideale omstandigheden kan er vanuit 1 eitje een populatie ontstaan van meer dan 10 miljoen vliegen binnen twee maanden! Daarbij komt dat vliegen telkens meer weerstand ontwikkelen tegen de bestaande oudere insecticiden.

Ziekte overbrengers

Vliegen zijn verspreiders van vele soorten ziektekiemen zoals cholera, dysenterie en miltvuur en zo verder. Dit draagt hij met zich mee op zijn harige poten en besmet zo het voedsel.

Waar broeden zeDe meeste huisvliegen blijven tot een straal van enkele honderden meters in de buurt van de eitjes. Vliegen leggen de eitjes bij voorkeur op plekken waar voldoende voeding en vocht aanwezig is. Het vrouwtje legt gemiddeld 150 kleine witte eitjes, De eitjes worden bij voorkeur gelegd in mest of vochtige of rottende substanties. Keukens en voedselbereiding zijn daarom de broedplaatsen voor vliegenlarven.

Het favoriete voedselVliegenmaden hebben water of vocht nodig om te leven aangezien zij geen droog voedsel kunnen kauwen en heel vatbaar voor uitdroging zijn. Zij voeden zich dus met vochtig of slijmerig vegetatief of dierlijk afvalmateriaal zoals huisvuil en voedselresten. Volwassen vliegen voeden zich hoofdzakelijk met suiker en proteïnerijk voedsel. Met de merkwaardig gebouwde slurf kunnen vliegen alleen vloeibaar voedsel opnemen. Vast voedsel wordt eerst met speeksel vloeibaar
gemaakt en dan opgezogen. Ook dit is een bron van besmetting. De smaakzintuigen bevinden zich zowel op zijn poten als op zijn monddelen. Vliegen kunnen mensen met hun mondstuk niet bijten. De volwassen huisvliegen leven gemiddeld slechts 2 tot 3 dagen zonder voedsel maar kunnen tot 50 dagen overleven op plekken waar voedsel beschikbaar is.

Waar zitten ze meestal

Overdag rusten vliegen het liefst op muren en plafonds, hoeken en randen of dunne voorwerpen zoals draden en koorden op zo´n 1,50 meter van de grond en dichtbij voedselbronnen.

HOME OVER VLIEGEN PYRETHRINE OVER ONS DESIGN DISPENSER MIJN ACCOUNT WINKELMAND CONTACT